ابزار های آنلاین

آیا خسارت افت قیمت ماشین در بیمه شخص ثالث و بدنه پرداخت می‌گردد؟

car-drop-damage

مقدمه

خساراتی که به خودروی شما وارد می‌شود، در دو دسته کلی مستقیم و غیرمستقیم قرار می‌گیرد. خسارات مستقیم به مواردی اشاره دارد که کاملاً محسوس و قابل‌بررسی هستند. از سوی دیگر، خسارات غیرمستقیم قابل مشاهد نیستند و در طول زمان از ارزش ماشین شما می‌کاهند. به خسارات غیرمستقیم، خسارات افت قیمت خودرو یا اصطلاحاً خسارت افت ماشین گفته می‌شود. در ادامه به این سؤال که آیا این نوع خسارت در بیمه ثالث و بدنه محاسبه می‌شود، پاسخ می‌دهیم.

دلایل افت ماشین چیست؟

  • گذشت زمان و افت مدل ماشین از ارزش آن می‌کاهد.
  • مسافت پیموده شده توسط خودرو، با افت قیمت آن رابطه مستقیم دارد. برای مثال ارزش خودرویی که در طول ۴ سال ۱۵۰ هزار کیلومتر را پیموده با خودرویی که در این مدت ۵۰۰ هزار کیلومتر کار کرده است، متفاوت خواهد بود.
  • یکی از عوامل مهم در افت قیمت خودرو، شدت تصادف است. اینکه کدام قطعه ماشین بر اثر تصادف از بین رفته باشد، نتایج متفاوتی را در ارزش خودرو به دنبال خواهد داشت. برای مثال اگر در حین تصادف، موتور خودرو آسیب ببیند نسبت به زمانی که درب خودرو آسیب ‌دیده باشد، با افت قیمت بیشتری روبه‌رو خواهید شد.
  • برخی از قطعات خاص که در خودروهای لوکس به‌کاررفته است، قیمت بسیار بالایی دارند و در صورت آسیب‌دیدگی با افت قیمت چند صد میلیونی همراه هستند.

نحوه محاسبه افت قیمت خودرو

محاسبه افت قیمت خودرو توسط کارشناسان خودرو انجام می‌شود. فاکتورهای متعددی در تعیین میزان افت قیمت ماشین تأثیر دارند. هنگام بررسی و محاسبه افت قیمت ماشین، پاسخ به سؤالات زیر مهم است:

  • تاریخ ساخت خودرو مربوط به چه سالی است؟
  • خودرو داخلی است یا وارداتی؟
  • قیمت ماشین چقدر است؟
  • چه مدت از خسارت خودرو می‌گذرد؟
  • بخش آسیب‌دیده خودرو کدام قسمت است؟
  • آیا قطعه‌ای باید تعویض شود؟
  • میزان خسارت وارد شده چقدر بوده است؟
  • آیا خودرو رنگ شدگی دارد؟
  • و غیره.

برای سال‌های طولانی، سال ساخت و محدوده قیمت از عوامل مهم برای تعیین افت قیمت بود. در حال حاضر به دلیل افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، عوامل تعیین‌کننده دیگر تأثیری چندانی ندارند و کارشناس باید متناسب با هر خودرو موضوع افت ماشین را بررسی کند.

تاثیر مدل و رنگ خودرو در افت قیمت خودرو

در کنار عواملی که در رابطه‌ با افت قیمت ماشین ذکر کردیم، مدل ماشین و رنگ آن نیز در کاهش قیمت خودرو تأثیر زیادی دارند. طبق تحقیقاتی که در این زمینه صورت‌ گرفته است، خودروهای زرد رنگ، افت قیمت کمتری را تجربه کرده‌اند و خودروهایی که رنگ آنها طلایی، بنفش و قرمز بوده است، شاهد بیشترین افت قیمت بوده‌اند.

car-drop-damage

چگونه خسارت افت قیمت ماشین را دریافت کنیم؟

در برخی از موارد که تصادفی بین دو خودرو صورت می‌گیرد، طرفین بر سر خسارت افت قیمت با یکدیگر توافق می‌کنند. به این صورت که خسارت یا پرداخت می‌شود یا بخشیده خواهد شد. چنانچه طرفین به توافق نرسند، پس از ارزیابی میزان خسارت و افت قیمت خودرو توسط تعمیرکار و کارشناس رسمی، راننده زیان‌دیده باید به مراجع قانونی مراجعه کنند.

 اگر میزان خسارت کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، رسیدگی به شکایت بر عهده شورای حل اختلاف خواهد بود و چنانچه مبلغ خسارت بالای ۲۰ میلیون تومان باشد، شکایت از طریق دادگاه پیگیری خواهد شد. این پروسه به این صورت است که پس از ثبت شکایت فرد زیان‌دیده، قاضی قرار کارشناسی را مشخص کرده و بر اساس آن میزان افت قیمت خودرو را محاسبه می‎کند. در نهایت، مالک ماشین آسیب‌دیده، خسارت را مطالبه می‌کند.

در برخی موارد پیش می آید که صاحبان خودروهای لوکس هنگام فروش خودروی خود با کاهش قیمت شدید روبه‌رو می‌شوند؛ چرا که خودرو آنها تصادفی است. در چنین شرایطی صاحب خودرو علاوه‌ بر خسارتی که بابت تصادف دریافت کرده، می‌تواند برای دریافت هزینه افت قیمت نیز درخواست بدهد. برای این منظور باید نزد مراجع صالح، دادخواست ثبت کند.

خسارت افت ماشین در بیمه ثالث

طبق قانون، بیمه شخص ثالث باید تمام خسارات مالی و جانی که به اشخاص ثالث وارد می‌شود را بپردازد. خسارت افت ماشین نیز در گروه خسارات غیرمستقیم قرار می‌گیرد و قابل‌ جبران به‌حساب می‌آید. با توجه‌ به آنچه گفتیم، بیمه وظیفه دارد خسارات افت قیمت فرد زیان‌ دیده را بپردازد. اگرچه بسیاری از شرکت‌های بیمه پرداخت این خسارت را متقبل نمی‌شوند؛ اما خسارت افت قیمت ماشین قابل‌پیگیری است و فرد زیان‌دیده می‌تواند آن را از مقصر درخواست کند.

در برخی موارد، فرد مقصر پس از اینکه خسارت افت قیمت خودرو را پرداخت می‌کند، از شرکت بیمه به دلیل عدم پرداخت خسارت، شکایت می‌کند. از آنجایی‌ که افت قیمت ماشین، یک خسارت مالی و قابل‌ جبران به‌حساب می‌آید، شرکت بیمه مجبور می‌شود آن را بپردازد. طبق قانون جدید در سال ۱۴۰۰، شما می‌توانید بدون کشیدن کروکی تا سقف ۱۶ میلیون از شرکت بیمه فرد مقصر خسارت بگیرید. چنانچه شما مقصر باشید می‌توانید از بیمه بدنه بهره‌مند شوید.

خسارت افت ماشین در بیمه بدنه

دررابطه ‌با بیمه بدنه، قوانینی که پرداخت تمام خسارات را تضمین کند، موجود نیست و تمام خسارات بر اساس توافق خریدار و شرکت بیمه، تحت پوشش بیمه بدنه قرار خواهد گرفت. بعضی از شرکت‌های بیمه، در رابطه‌ با افت قیمت خودرو پوششی را ایجاد کرده‌اند که به‌طور خاص برای جبران خسارت افت قیمت بر اثر تصادف استفاده می‌شود.

 با وجود این، توصیه ما این است که در صورت ناچیز بودن مبلغ خسارت (کمتر از ۱۰ میلیون) برای مراحل قانونی اقدام نکنید و سعی کنید مشکل را با توافق حل کنید. طرح شکایت و مراحل رسیدگی به پرونده، هزینه و زمان زیادی را می‌طلبد که برای خسارات کم‌ ارزش منطقی نیست.

راهنما و مدارک دریافت خسارت افت قیمت ماشین از مقصر حادثه

جهت دریافت خسارت افت قیمت ماشین و طرح شکایت، باید مدارک زیر را فراهم کنید:

  • کروکی تصادف
  • گزارش پلیس
  • مدارک شناسایی مربوط به مالک و خودرو

سفارش بیمه اتومبیل از مداوی

ما پس از بررسی نیاز شما در رابطه‌ با افت ماشین و کارشناسی اتومبیل در محل، بهترین بیمه بدنه را از میان شرکت‌های بیمه‌ای انتخاب نموده و اقدام به صدور و ارسال رایگان بیمه بدنه می‌نماییم. همچنین در زمان خسارت با دریافت مدارک مربوطه اقدام به پیگیری و پرداخت خسارت شما در سریع‌ترین زمان می‌کنیم. ما در مداوی با توجه ‌به مشغله‌های مشتریان خود، بهترین بیمه‌نامه را بر اساس طرح‌های موجود در بازار بیمه‌ای و شرایط و نیاز مشتری ارائه می‌دهیم.

kiarash ghasemi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *